Home » Hoe maak ik automatisch gebruik van HTTPS?

Hoe maak ik automatisch gebruik van HTTPS?

SSL-certificaten zijn nodig om een beveiligde verbinding op te zetten, hiermee zorg je ervoor dat gegevens die je site uitwisseld met de bezoeker niet door derden uit te lezen zijn. SSL-certificaten worden niet standaard automatisch gebruikt. Je moet dan eerst ‘http://’ in de adresbalk vervangen door ‘https://’. In dit artikel leggen wij uit hoe je ervoor zorgt dat jouw website automatisch gebruikmaakt van ‘https://’.

LET OP!

In deze blog posts maken wij gebruik van een .htaccess bestand om automatisch al het verkeer van HTTP over te zetten op HTTPS. Op deze manier worden alle bezoekers op uw website automatisch doorverwezen naar de beveiligde website zonder dat zij het door hebben.

Als je al een .htaccess bestand op je website staat, plaats dan de inhoud, die later in deze post besproken worden, boven alle andere regels in je .htaccess bestand.

Stap 1. Zorg dat je een SSL certificaat op je website hebt.

Voordat dat je gebruik kan maken van HTTPS moet je een SSL certificaat op je website hebben. Heb je geen SSL op je website? Dan is het helaas niet mogelijk om HTTPS te gebruiken op je website.

Alle hostingpakketten die wij aanbieden komen standaard met gratis SSL certificaten. Deze installeren wij ook voor u!

Stap 2. Open je .htaccess bestand

Het .htaccess bestand kan je altijd in de root folder vinden van je webserver. Log in op je webserver doormiddel van een FTP client. En navigaar naar het .htaccess bestand.

Heb je geen .htaccess bestand? Maak dan een bestand aan met je favoriete tekst editor. Plaats in dit bestand de code uit stap 3. Sla vervolgens het bestand op als .htaccess en upload dit bestand naar de rootfolder van je website.

Al onze websites komen automatisch en gratis met SSL en HTTPS.

 

Stap 3. Plaats de volgende code in je .htaccess bestand

De volgende code moet je toevoegen boven alle andere regels in je .htaccess bestand.

En klaar!

Gefeliciteerd al je bezoekers gaan nu automatisch naar je HTTPS versie van jouw website. Nu hoeven ze niet meer handmatig https:// te typen.

Is het nou niet gelukt of kom je er niet uit? Stuur ons dan even een bericht. We helpen je graag verder. Verder worden alle websites die wij maken standaard aangeleverd met automatische HTTPS verwijzing en SSL certificaten.

Wil je ook gebruik maken van gratis SSL en automatische HTTPS verwijzing op jouw website? Bekijk dan eens onze hostingpakketten. Al onze pakketten komen standaard met (onbeperkt) gratis SSL certificaten. Ook stellen wij automatische HTTPS verwijzing voor u in.

Gratis Website Analyse

Benieuwd of uw huidige website goed scoort? Doe dan de gratis website analyse.

Gratis Offerte Aanvragen

Benieuwd wat een nieuwe website kost? Vraag dan een gratis offerte aan.

Stuur ons een bericht

13 + 6 =