Home » Hoe lanceer je een WordPress-website in 8 stappen

Hoe lanceer je een WordPress-website in 8 stappen

Benieuw hoe een website met WordPress moet lanceren? Wij leggen het uit aan de hand van 8 simpele stappen.

Het lanceren van een website is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit tevoren. Het proces bestaat echter nog steeds uit verschillende stappen. Als u een van deze stappen overslaat, zal de lancering van uw site misschien niet zo soepel verlopen als u wilt. Plus, uitzoeken hoe een website te lanceren zonder enige planning is een recept voor een ramp.

In dit artikel gaan we de acht stappen doorlopen die je nodig hebt om een website te lanceren met WordPress. We doorlopen praktisch alles wat u moet doen, van de conceptuele fasen van uw site tot de lancering ervan. We hebben veel grond te bestrijken, dus laten we de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan!

 

Stap 1: Ontwikkel het concept van uw site

Elke geweldige website begint met een idee. Zo kun je bijvoorbeeld schrijven over videogames, filmrecensies, of zelfs technische handleidingen. Elk van die ideeën moet ook een duidelijk doel hebben.

Bijvoorbeeld, een website gericht op tech tutorials kan het uiteindelijke doel hebben om mensen aan te melden voor een online cursus of een product te verkopen. Voordat u aan de slag gaat op uw site, moet u een goed uitgewerkt concept hebben. Anders zult u rondzwerven zonder doel en kostbare tijd verspillen.

In dit stadium raden wij u aan om het volgende te doen:

  1. Schrijf op waar u wilt dat uw website zich op richt.
  2. Definieer wat het uiteindelijke doel van uw site is (d.w.z. geld verdienen, u positioneren als expert op uw vakgebied, gewoon een hobby, etc.).
  3. Stelt u zich eens voor wie u uw doelgroep wilt zijn.
  4. Kom met potentiële namen voor uw site.

Nummers één en twee zijn relatief eenvoudig, omdat je waarschijnlijk al een idee hebt van wat je wilt. Echter, uitzoeken wie uw potentiële publiek is kan lastig zijn. De sleutel is om na te denken over wie kan profiteren van het type content dat u wilt publiceren, omdat ze het grootste deel van uw verkeer moeten uitmaken.

Het hebben van een publiek in gedachten is belangrijk omdat het zal helpen om u gericht te houden op het doel van uw blog. Tot slot, het bedenken van een naam voor uw website is een zeer persoonlijke beslissing. We raden u echter aan om u te houden aan iets dat gemakkelijk te onthouden en te typen is, omdat u een bijbehorend domein moet kopen (dat we binnen een minuut zullen overlopen).

 

Stap 2: Koop een domein voor uw website

Nu gaan we voorbij de conceptuele fase en naar de technische kant van het leren lanceren van een website. Uw volgende stap is het registreren van een domein voor uw site.

Er zijn veel plaatsen waar u een domein kunt kopen. In de meeste gevallen raden we u aan om een speciale domeinregistrar te gebruiken, omdat zij de beste selectie van Top-Level Domains (TLD’s) hebben tegen redelijke prijzen.

Tijdens stap een, kwam u met een aantal potentiële namen voor uw blog. Als u ze nog niet hebt vernauwd, raden wij u aan om na te gaan welke van deze domeinen beschikbaar zijn als domeinen

In de meeste gevallen raden wij u aan om bij .com TLD’s te blijven omdat het klassieke keuzes zijn die mensen kennen en vertrouwen. Een regulier .com-domein zou u rond de $10 per jaar moeten draaien, dus het is een kleine investering voor de toekomst van uw site.

Als u eenmaal op een domein bent geland dat u leuk vindt, zou het registreren ervan slechts een paar minuten in beslag moeten nemen.

 

Stap 3: Zoek een geschikte WordPress Hosting (en installeer het platform)

De volgende stap in uw reis is het vinden van de webhost die uw website gaat huisvesten. De provider die u kiest zal sterk afhankelijk zijn van het door u gekozen platform voor het bouwen van uw site.

Natuurlijk raden wij onszelf aan om uw website van stroom te voorzien, omdat u met relatief gemak professionele websites kunt bouwen dankzij de brede waaier aan functies, plugins en thema’s.

U zult ook willen kiezen voor een WordPress-vriendelijke webhost. We hebben veel webhosts beoordeeld, dus we raden u aan om onze bevindingen te bekijken voordat u een definitieve beslissing neemt. In ieder geval zullen de meeste gerenommeerde hosts u in staat stellen om WordPress automatisch in te stellen voor uw website. Als ze dat niet doen, is het installeren van het platform zelf eenvoudig, dus wees niet bang voor het idee!

 

Stap 4: Creëer de essentiële inhoud van uw site

De meeste nieuwe websites worden gelanceerd zonder veel fanfare. Meestal wordt de oorspronkelijke inhoud grotendeels ongelezen totdat het verkeer na een onbepaalde tijd weer op gang komt. Maar dat betekent niet dat het creëren van de meest essentiële inhoud van uw site in een vroeg stadium niet ongelooflijk belangrijk is.

Het is moeilijk voor een nieuwe website om tractie te krijgen, vooral bij de lancering. In onze ervaring, de beste manier om het verkeer te stimuleren is het creëren van lange vorm blog inhoud die zich richt op een trefwoord waarvan u denkt dat het goed kan rangschikken voor.

Om dit te laten werken, moet u met een aantal mogelijke ideeën over een onderwerp komen en een aantal Search Engine Optimization (SEO) onderzoeken uitvoeren. Dan, doel om een artikel te schrijven dat iets anders verslaat de concurrentie heeft over hetzelfde onderwerp. Om dit te laten werken, gebruiken we graag een aanpak die de ‘Skyscraper Technique’ wordt genoemd.

Uiteindelijk is het je doel om jezelf vanaf dag één op de kaart te zetten. Een enkel artikel is echter niet voldoende om uw website relevant te maken, en dat is de laatste stap.

Een eigen website nodig?

Stap 5: Kies het perfecte thema voor uw website

Met WordPress ingesteld op uw site en uw essentiële inhoud gemaakt, is het tijd voor uw website om vorm te krijgen. Het eerste wat wij u aanraden is om een thema te installeren dat de stijl van uw site weergeeft.

Over het algemeen zijn er twee soorten thema’s die u kunt gebruiken. Je hebt niche thema’s, die zijn gebouwd met specifieke soorten sites in het achterhoofd. U kunt ook kijken naar multifunctionele thema’s die gespecialiseerd zijn in het zijn flexibel en in staat om zich aan te passen aan bijna elk type website. Bijvoorbeeld, ons eigen vlaggenschip thema Divi bevat een speciale pagina bouwer die u in staat stelt om websites te ontwerpen en te creëren zonder enige coderingskennis. U kunt in wezen een unieke lay-out voor elk van uw pagina’s maken en modules toevoegen voor specifieke elementen zoals galerijen, contactformulieren, sliders, en nog veel meer.

In het ideale geval is de keuze van uw thema een beslissing voor de lange termijn. Met dit in het achterhoofd raden wij u aan de tijd te nemen om de perfecte keuze voor u te kiezen, deze te testen en pas daarna over te gaan tot de volgende stap.

 

Stap 6: Installeer de plug-ins die u nodig hebt

“Plugins” zijn een van de belangrijkste verkooppunten van WordPress en u zult ze waarschijnlijk willen gebruiken om de extra functionaliteit van uw site te voeden. Het zijn in wezen add-ons, en uw keuzes zullen grotendeels afhangen van welke functies u uw site wilt opnemen. 

We raden echter aan om plugins met minder dan een viersterrenclassificatie over te slaan en zonder recente updates in de afgelopen zes maanden. Die kunnen ongepatchte bugs en andere kwetsbaarheden hebben, dus het in gedachten houden van deze vuistregel is een belangrijke overweging.

 

Stap 7: Pas het ontwerp van uw site aan op uw inhoud en doelstellingen

Door de grote verscheidenheid aan vooraf ontworpen thema’s en paginabouwers in WordPress, komt dit deel van het proces meestal met een belangrijke voorsprong. U kunt beginnen met het standaardontwerp van uw ouder thema en het aanpassen aan uw behoeften. En met bouwers zoals Divi, kunnen er honderden vooraf ontworpen lay-outs zijn om uit te kiezen.

Dat gezegd hebbende, het samenstellen van het ontwerp van uw site zal waarschijnlijk een tijdje duren, vooral als het uw eerste rodeo is. Maar het loont de moeite om tijd te besteden aan alles wat er hier precies goed uitziet, zodat de rest van de lancering van uw site soepel verloopt. Vergeet niet om altijd in gedachten te houden wat u wilt dat elke pagina en post te bereiken en te ontwerpen volgens die behoefte.

 

Stap 8: Wat te doen na uw site gaat live

Nadat u uw eerste stuk inhoud op uw nieuwe site heeft gepubliceerd, wilt u een schema voor nieuwe berichten opstellen. Voor een nieuwe website is minstens één keer per week bloggen een goede manier om een publiek op te bouwen. Daarom is het zo’n goed idee om alle essentiële inhoud van uw website te schrijven voordat u de website start. Op die manier kunt u weken of zelfs maanden na de lancering uw volledige energie steken in marketing en het opbouwen van backlinks.

Naast backlinks wilt u ook een social media-aanwezigheid opzetten, zodat u kunt communiceren met uw groeiende publiek en een e-maillijst kunt maken. Met een lijst kunt u campagnes versturen en autoresponders instellen, die u kunnen helpen om op de lange termijn verkeer naar uw site te brengen.

Uiteindelijk zal uw langetermijndoelstelling bepalen hoe u van hieruit verdergaat. Het monetariseren van uw site heeft bijvoorbeeld andere taken dan het maken van een ‘hobbyblog’. Echter, het vinden en cultiveren van bezoekers is een eeuwigdurende overweging.

 

Conclusie

Bijna iedereen kan een WordPress website opzetten. Dat betekent echter niet dat u deze blindelings moet lanceren. Als u wilt dat uw site op de juiste voet van start gaat, moet u vooruit plannen, een concept ontwikkelen, nadenken over de elementen die u wilt opnemen, beslissen over het soort inhoud dat u wilt publiceren, en meer.

Zodra deze elementen duidelijk zijn in je hoofd, kun je aan de slag met de technische aspecten. Dit betekent het verwerven van een domein, het vinden van een webhost, het opzetten van WordPress, en talloze andere stappen.

Heeft u vragen over hoe u een website kunt lanceren? Stuur ons een gerust een mail met uw vragen.

Gratis Website Analyse

Benieuwd of uw huidige website goed scoort? Doe dan de gratis website analyse.

Gratis Offerte Aanvragen

Benieuwd wat een nieuwe website kost? Vraag dan een gratis offerte aan.

Stuur ons een bericht

11 + 4 =